Przepis: Żeberka

Mięso:

Żeberka ok. 2 kg pokroić w porcje : posolić, popieprzyć i dodać słodką paprykę.

Sos:

Skład:
  • ½ szklanki keczupu
  • ½ słoika koncentrat pomidorowy
  • 1 szklanka wody + kostka rosołowa
  • 1 łyżka musztardy
  1. 1 łyżka octu 

Przygotowanie:

Do ½ szklanki keczupu dodajemy ½ słoika koncentratu pomidorowego. W 1 szklanka wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Dodajemy do keczupy i koncentratu pomidorowego. Mieszamy wszystko razem łyżką. Dodajemy 1 łyżkę musztardy i 1 łyżkę octu. Dalej mieszamy dokładnie, do momentu uzyskania jednolitej masy. Przygotowanym sosem zalewamy żeberka.

Pieczenie:

Małą ostrą papryczkę lub posypać chili zalać mięso - na noc i dzień i piec w piekarniku ok. 1 godz. 

Brytfankę w której pieczemy mięso wykładamy plastrami cebuli i dodać 1 łyżeczkę czosnku granulowanego.                                        

Komentarze

instagram

Copyright © Karolcia Radzi